Prehrana za pomoč pri zdravstvenih težavah

ADVANCE VETERINARSKE DIETE

*Pred hranjenjem živali z veterinarsko dieto se posvetujte z veterinarjem. Na voljo v Vetpoteki Mr.Pet Rudnik in na www.mrpet.si.

Urinary

Sečila in sečni kanal

Bolezen spodnjega urinarnega trakta (FLUTD) pri mačkah je ena pogostejših zdravstvenih težav, ki se kaže s pogostim in bolečim uriniranjem ter krvjo v urinu. Najpogostejša razloga sta idiopatsko vnetje sečnega mehurja – cistitis in prisotnost sečnih kamnov v sečilih. Z ustrezno prehrano lahko uspešno pripomoremo k zmanjšanju obolenja spodnjih sečil.

IZBERI:
Urinary
- za težave s sečili 

Urinary sterelised-low calorie
- za težave s sečili pri pretežkih mačkah

Renal

Ledvica

Dietetična, popolna hrana za odrasle mačke, z omejeno vsebnostjo beljakovin, vendar visoke kakovosti ter z nizko vsebnostjo fosforja, formulirana za podporo delovanju ledvic v primeru kronične ledvične insuficience.

IZBERI:
Renal
 - za težave in podporo ledvicam 


Weight balance

Prekomerna teža

Debelost pri mačkah je vsakdanji pojav, ki pa negativno vpliva na zdravje in pogosto povzroči nastanek diabetesa, bolezen spodnjih sečil, nagnjenost k vnetjem, odpoved jeter, težave s srcem in dihalnim sistemom ter druge probleme. Z ustrezno prehrano,uspešno pomagamo mački k dosegu idealne teže in k boljšemu zdravju. 

IZBERI:
Weight balance
 - za težave s prekomerno težo

Gastroenteric sensitive

Prebavila

Prebavne težave, kot so driska in bruhanje z vnetjem prebavil, neprebavljena hrana ter intoleranca na hrano so pri mačkah razmeroma pogoste. Z ustrezno prehrano, ki ne vsebuje glutena in je lahko prebavljiva, spodbuja razvoj dobre črevesne mikroflore v prebavilih ter blaži vnetje, lahko zmanjšamo in celo odpravimo prebavne težave.

IZBERI:
Gastroenteric sensitive
 - za težave s prebavili

.