Prehrana za pomoč pri zdravstvenih težavah

ADVANCE VETERINARSKE DIETE

*Pred hranjenjem živali z veterinarsko dieto se posvetujte z veterinarjem. Na voljo v Veteki Mr.Pet Rudnik, Veteki Mr.Pet Maribor Stop Shop in na www.mrpet.si.

Urinary

Sečila in sečni kanal

Bolezen spodnjega urinarnega trakta (FLUTD) pri mačkah je ena pogostejših zdravstvenih težav, ki se kaže s pogostim in bolečim uriniranjem ter krvjo v urinu. Najpogostejša razloga sta idiopatsko vnetje sečnega mehurja – cistitis in prisotnost sečnih kamnov v sečilih. Z ustrezno prehrano lahko uspešno pripomoremo k zmanjšanju obolenja spodnjih sečil.

IZBERI:
Urinary
- za težave s sečili 

Urinary sterelised-low calorie
- za težave s sečili pri pretežkih mačkah

Renal

Ledvica

Dietetična, popolna hrana za odrasle mačke, z omejeno vsebnostjo beljakovin, vendar visoke kakovosti ter z nizko vsebnostjo fosforja, formulirana za podporo delovanju ledvic v primeru kronične ledvične insuficience.

IZBERI:
Renal
 - za težave in podporo ledvicam 


Weight balance

Prekomerna teža

Debelost pri mačkah je vsakdanji pojav, ki pa negativno vpliva na zdravje in pogosto povzroči nastanek diabetesa, bolezen spodnjih sečil, nagnjenost k vnetjem, odpoved jeter, težave s srcem in dihalnim sistemom ter druge probleme. Z ustrezno prehrano,uspešno pomagamo mački k dosegu idealne teže in k boljšemu zdravju. 

IZBERI:
Weight balance
 - za težave s prekomerno težo


Gastroenteric sensitive

Prebavila

Prebavne težave, kot so driska in bruhanje z vnetjem prebavil, neprebavljena hrana ter intoleranca na hrano so pri mačkah razmeroma pogoste. Z ustrezno prehrano, ki ne vsebuje glutena in je lahko prebavljiva, spodbuja razvoj dobre črevesne mikroflore v prebavilih ter blaži vnetje, lahko zmanjšamo in celo odpravimo prebavne težave.

IZBERI:
Gastroenteric sensitive
 - za težave s prebavili


.