Prehrana za pomoč pri zdravstvenih težavah

ADVANCE VETERINARSKE DIETE

*Pred hranjenjem živali z veterinarsko dieto se posvetujte z veterinarjem. Na voljo v Veteki Mr.Pet Rudnik, Veteki Mr.Pet Maribor Stop Shop in na www.mrpet.si.

Atopic

Alergije in intolerance

Alergije in intolerance na hrano so pri psih čedalje pogostejše. Kažejo se na različne načine kot so težave s kožo in dlako, prebavne težave, praskanje. Z ustrezno prehrano, ki vsebuje manj alergenih sestavin, se zmanjša možnost alergijskih pojavov, znaki alergij se postopno ublažijo oziroma v celoti izginejo.

IZBERI:
Atopic kunec, postrv
 - za blažje alergije
Hypoallergenic - za zmanjšanje intolerance

Gastroenteric

Prebavila

Težave s prebavili so razmeroma pogoste, kažejo se z vnetjem prebavil, drisko, bruhanjem, neprebavljeno hrano. Z ustrezno prehrano, ki je lahko prebavljiva, spodbuja razvoj dobre črevesne mikroflore, podpira imunski sistem prebavil in zmanjšuje vnetje, lahko zmanjšamo in celo odpravimo prebavne težave.

IZBERI:
Gastroenteric
 - za prebavne težave in pankreatitis


Weight balance

Prekomerna teža

Debelost pri psih je vsakdanji pojav, ki pa negativno vpliva na zdravje in povzroča veliko težav s sklepi, diabetesom, visokim krvnim tlakom, težave s srcem in dihalnim sistemom ter druge probleme. Z ustrezno prehrano, ki poteši pasjo lakoto, hkrati pa spodbuja hujšanje brez izgube mišične mase ter pozitivno vpliva na zmanjšanje vnetja, ki nastaja zaradi debelosti, uspešno pomagamo psu k dosegu idealne teže in k boljšemu zdravju.

IZBERI:
Weight balance
 - za težave s prekomerno težo
Weight balance Mini - za pretežke pse majhnih pasem

Renal

Ledvice, uratni in cistinski kamni

Pri odpovedi ledvic, kroničnemu obolenju ledvic se opazi povečano pitje in uriniranje, slabo počutje, zmanjšan apetit, bruhanje, hujšanje. Poleg ostale veterinarske terapije je nujna tudi ustrezna prehrana, ki zmanjša obremenitev ledvic in prisotnost snovi v krvi, ki jih prizadete ledvice ne zmorejo več prefiltrirati. Z enako dieto zmanjšujemo tudi težave povezane s prisotnostjo uratnih, cistinskih in kalcij oksalatnih kamnov.

IZBERI:
Renal
 - za obolenja ledvic


Urinary

Sečila in sečni kamni

Pri nekaterih psih v sečnem mehurju nastajajo sečni kamni – najpogostejši so struviti, ki dražijo sečila, povzročajo boleče in zmanjšano uriniranje, vnetje sečil ter kri v urinu. Z ustrezno prehrano raztopimo struvitne sečne kamne in odpravimo zdravstvene težave povezane z njimi, prav tako lahko s preventivnim hranjenjem zmanjšamo nastajanje novih kamnov.

IZBERI:
Urinary
 - za odpravo struvitnih sečnih kamnov


Articular care

Sklepi in šepanje

Najpogostejši razlog šepanja in bolečine je osteoartritis – vnetje sklepov, ki se kaže s šepanjem, težjim vstajanjem, odporom do gibanja. Prizadene predvsem večje pasme in pse s prekomerno telesno težo. Z ustrezno prehrano se obremenitev sklepov in vnetje zmanjša.

IZBERI:
Articular care 
- podpora za prizadete sklepe

Articular care light - podpora za sklepe pretežkih psov


Diabetes

Sladkorna bolezen

Tudi pri psih poznamo več tipov diabetesa, za katere je značilen povišan nivo glukoze v krvi. Primerna prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in manj maščobami pomaga uravnavati dovajanje glukoze (diabetes mellitus).

IZBERI:
Diabetes - za nadzor nivoja glukoze v krvi

.