NA IZLET S PSOM

Psi so po naravi nomadske živali, zato ne bodo imeli popolnoma nič proti, če jih na izlete in potovanja vzamete s seboj.  Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za dogodivščine brez skrbi. 

1. Pes se ne sme pregreti!

Poletna vročina našim kosmatincem pogosto predstavlja veliko nadlogo. Kužki se v svojih kožuščkih hitro pregrejejo in zato visoke temperature prenašajo veliko slabše od nas. Omili vročinski udar s hladilnimi izdelki: 

2. Poskrbi za varnost v prometu

Situacije v prometu so nepredvidljive, zato je pomembno, da za varnost svojega kužka poskrbite tudi v avtomobilu. 

3. Zabava v vodi

Tudi psi so večinoma navdušeni plavalci, ki obožujejo norčije v vodi in čofotanje z najboljšim prijateljem. Na plaži bodo zato nepogrešljive igrače za v vodo in pa seveda rešilni jopiči. 

4. V izogib neprijetnostim

Klopi, driska in dehidracija so težave, s katerimi se na izletih srečujemo najbolj pogosto. Se znate uspešno spopadati z njimi?

5. Kaj pa če se izgubimo?

Najhitrejša pot, da se kuža vrne k nam pa je identifikacijski obesek z našo telefonsko številko, ki ga ima kuža vedno okrog vratu! Obesek je najbolj ugodna in najhitrejša rešitev in je nujna oprema vsakega kosmatinca.

Na Hrvaško s psom?

Vse več ljudi se odloči za dopustovanje skupaj s svojim ljubljenčkom. Čeprav to s seboj prinese nekatere omejitve in potrebo po prilagajanju, pa so počitnice v družbi našega najboljšega prijatelja nepozabne. Kaj se moramo pozanimati pred odhodom? Katere potrebščine moramo imeti s seboj? Preberi v članku!

6. Hrane ne sme zmanjkati!

Dobra, predvsem pa kvalitetna hrana ni vsepovsod na voljo, zato se je pred dopustom priporočljivo dobro založiti. 

.