Draga naša velika družina ljubiteljev živali!

Novice o koronavirusu se spreminjajo iz minute v minuto in mi počnemo vse, kar je v naših močeh, da vaše družine in ljubljenčki ostajajo varni in zdravi. Pomirjujoča novica je, da se veterinarski strokovnjaki strinjajo, da ni dokazov, da bi hišni ljubljenčki lahko prenašali virus ali zboleli zaradi okužbe z njim.

Kljub temu, pa razumemo, da zagotavljanje zalog za osnovnih potrebščin vključuje tudi hišne ljubljenčke. Njihova življenja so odvisna od nas, zato je pomembno, da je dobro poskrbljeno tudi zanje. Navsezadnje je Mr. Pet njihova trgovina s hrano in vemo, da sedaj računate na nas bolj kot kadarkoli. Naše ekipe delajo po najboljših močeh, da zagotavljajo zaloge najnujnejših stvari, ki jih vaši ljubljenčki potrebujejo v teh težkih časih.

Odprtih je več kot 17 poslovalnic po Sloveniji; Mr.Pet CELOVŠKA, RUDNIK, BTC, CELJE Stop Shop, MARIBOR, KOPER, NOVA GORICA Supernova, MURSKA SOBOTA, KRANJ Stop Shop, PTUJ, DOMŽALE, KAMNIK, SLOVENSKA BISTRICA, VELENJE, POSTOJNA, ŠKOFJA LOKA in NOVO MESTO Qlandia. Vse poslovalnice bodo delovale po prilagojenem delovnem času od 9.00 -18.00, izjemi sta le poslovalnici Postojna s sobotnim delovnim časom od 9.00-13.00 in Kamnik s sobotnim delovnim časom od 8.00-13.00. Čisto ve poslovalnice bodo ob nedeljah zaprte. 

V vseh poslovalnicah veljajo strogi varnostno-higienski ukrepi:

• omejeno število kupcev naenkrat v poslovalnici
• upoštevanje varnostne razdalje ( minimalno 2m )
• obvezno nošenje mask ( šalov ...) in rokavic
• pri blagajnah so nameščena pleksi stekla
• vse stranke naprošamo, da vzamejo samo najnujnejše (hrana) in nakup opravijo hitreje. Svetovanja ne bo.
• še dodatno pa bomo poskrbeli da bodo kontaktne površine razkužene, prostori redno prezračeni in naši prodajalci zaščiteni. V kolikor ste bolni ali sumite na okužbo z virusom, vas prosimo, da ostanete doma!

Še vedno lahko svoj nakup opravite tudi v naši spletni trgovini www.mrpet.si, katere ekipa bo poskrbela, da bodo naročene stvari čim hitreje prispele na vaš dom in razveselile tako vas kot tudi vašega ljubljenčka. Potrudili se bomo, da poskrbimo za njih! Seveda pa vas prosimo za razumevanje in strpnost.

Hvala, da ostajate zvest del velike Mr. Pet družine! Še naprej ostanite varni in skrbite drug za drugega!

INFORMACIJE ZA SPLETNI NAKUP:

  • Hitra dostava paketov (1-2 dni)
  • V času dostave bodite doma. Dostavne službe v teh razmerah ne nudijo dveh poskusov dostave kot običajno.Paketi se avtomatsko vračajo. 
  • IZBERITE PLAČILO S KREDITNO KARTICO: zaščitite sebe in kurirja! Izbira plačila po povzetju je v trenutnih razmerah neodgovorna do družbe, saj ogroža zdravje kurirjev in tudi vas - prejemnikov paketov.

Skrbniki ljubljenčkov / lastniki hišnih živali,

želela bi vas seznaniti, da že od samega začetka spremljam dogajanje in strokovne objave v zvezi s koronavirusom SARS-CoV-2. Kot vemo, se omenjeni virus zelo hitro širi in s tem se tudi pojavlja vprašanje, ali med prenašalce novega koronavirusa spadajo tudi psi in mačke?

Lahko vas pomirim, da trenutne raziskave in zbrane informacije niso potrdile možnosti prenosa okužbe iz psov ali mačk na lastnike. Ker pa previdnost ni nikoli odveč, je prav, da upoštevamo splošne preventivne ukrepe pri rokovanju z ljubljenčki:

- Lastnikom hišnih ljubljenčkov svetujemo, da v tem obdobju drugim ljudem ne dovolijo božanja svojih psov in mačk.

- Okuženi lastniki hišnih ljubljenčkov naj omejijo telesni stik s psom ali mačko in naj se jih čim manj dotikajo.

- Za oboje veljajo preventivni ukrepi: temeljito umivanje rok pred in po stiku z ljubljenčkom.

- V kolikor opazite zdravstvene spremembe svojega ljubljenčka, se obrnite na svojega veterinarja – predhodno pokličite, saj so veterinarske storitve v tem obdobju omejene samo na nujne

- Kot vsak vesten lastnik ustrezno poskrbite za vse potrebe svojega ljubljenčka ( ustrezna zaloga hrane, zaščitnih sredstev, potrebščin) in za nego.

Odgovoren lastnik v nobenem primeru ne sme zapustiti svojih hišnih ljubljenčkov zaradi COVID-19, do česar žal zaradi strahu lastnikov prihaja v močno prizadetih državah.

Viri: Možnosti prenosa koronavirusa SARS-COV-2 iz ljudi na domače živali in obratno, World Health OrganizationCenters for Diseases Control and Prevention:

Nuša L. dr.vet.med.

Mr.Pet

Kaj lahko počnemo doma?

Obvesti prijatelje ↴

.